måndag 20 februari 2012

Bugatti Veyron, boken. En besvikelse. Part 1

Dr Piech egoprodukt och ingenjörsmässiga åttonde underverk Bugatti Veyron, har äntligen tagits upp för behandling i bokform. Automobiliana-redax har redan sedan dess gestation förundrats över det öppna mål som en parallelproducerad bok kring Veyrons nucleus, utvecklande och utprovande mot produktion, som VW aldrig fyllde med en McLaren F1-liknande tegelsten.
 Vad vi istället erhållit, ofattbart nog med VW-gruppens fulla kooperation, är en pamflett nedklåpad av en författare mer känd för sitt litterära kludd kring trallande trams som Westlife.



Är man det minsta intresserad av den råtekniska och precisions-holistiska super-engineering som framfödde det veritabla Tour d`Force i centrumet för Autocars 5000de test kommer det skapas stor besvikelse. Automobiliana framförde sina synpunkter både till författaren bakom hyllfyllan och Bugatti själva. Författaren lyser med sin tysthet men ett svar från Bugatti neddamp i inboxen efter någon månad.

Återkommer med mer tankar kring boken, bilder i fyrfärg på denna. Driving Ambition behandlar McLaren F1 och är en någorlunda tillfredställande bok och vis a vis Roach trams en paragon of automotive litterature. Bugattis svar kommer också publiceras.

Skäms Bugatti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar