fredag 9 mars 2012

Mer 730 hästars Ferrari F12 Berlinetta

Ferraris PR-avdelning ger inte upp; varenda människa med en internet-uppkoppling skall känna till 730-hästarsmonstret och avunda chauffören de få gånger de siktar en F12. Att Genèvesalongen med motståndarkrut har avfyrat bredsida efter bredsida med Aventador J Speedster, BMW M6 och Porsche Boxster-information kan också ha inverkat på valet av releasedatum...
 Filmen på som ligger på Autocars hemsida är Ferrari-producerad men innehåller ändå mer än de vanliga sidledes färdandes bilarna med rök, motorvrål och rödonani. För Automobiliana som har en livslång faiblaisse för detaljer så kan vi varsla för tre heads-up:

1. Ferrari verkar ha tittat på Chris Harris/Drive YouTube-kanal och dennes böjelse för att provocera bakvagnen bort från framvagnens tangent ackompanjerat av däcksrök och ilsken boxer-sexa, alltsammans fångat på en tokdyr RED HD-kamera i ultrarapid/300BPS. Mycket aptitligt att iakttaga hur de drivande bakhjulen spinner en aning kvickare än framhjulen omsvepta av sin egen förångade gummihud... Mycket effektfullt.

2. Den röda lilla Mannetino-vredet på ratten ges screentime, en väsentlig del i hur dagens sportbilar kan tweakas och ställas in just so efter dagens humör och hur pass raskt du måste lämna av barnen på dagis...  Har ni studerat den bildflora som Ferrari släppt så har ni säkert sett en monokrom display monterad i passagerarens blickfång och som verkar indikera bilens hastighet. I filmen kan man se hur föraren justerar ESP, F1-Trac och andra körbarhetsparametrar via den röda ratten och hur de valda inställningarna presenteras i den nämnda displayen. Ett avsevärt antal. Med tanke på hur många variabler en modern prestandabil erbjuder sin förare (E60 M5 någon?) så är detta definitivt ett steg i rätt riktning.

3. Kolla hur servoplattan i nosen öppnas för att styra kylluft mot bromsarna. Coolt (pun intended)...


http://www.autocar.co.uk/car-video/Ferrari-F12-Berlinetta-on-video/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar