tisdag 20 mars 2012

Ron Dennis lovar F1 Mk.2 i Maj

McLarens Ron Dennis, mannen med OCD och totalitär holistisk syn på allt från pennvässare, skruvar och elkablar till arkitektur, möbler och fordon, har under ett flaggskeppsöppnande i Australien givit några fler detaljer kring den superbil som det ryktats om under en lång tid. För de som väntar sig en rå, racemässigt omskakande upplevelse med delvis fokus på att bräcka McLarens F1 och Bugattis Veyron i toppfart får ett uppvaknande. Att tillverka en så pur och destillerad vagn som F1 var låter sig inte göras längre.

 Med den lagstiftning som finns nu och följaktligen de krav på passiv och aktiv säkerhet, skulle en F1 väga betydligt mer än 1130 kilo. Dessutom har kraven på en superbil förändrats under de år som gått. Kunderna kräve idag en hög grad av sofistikation och komfort, något som Dennis utlovar i världens hittills mest avancerade superbil med en rad subsystem som inte ens existerar ännu enligt McLaren-chefen. 
 
Ron Dennis avslöjar också att han var väldigt frestad att låta nyproducera F1:or av den ursprungliga modellen, då han äger alla unika verktyg för att göra så och för att marknaden för denna legendariska modell är minst sagt homogen. Läs, många enkla miljoner på banken...

                                                                         Ron Dennis



McLaren F1



McLaren MP4-12C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar