tisdag 17 april 2012

"Mercedes Benz CLGLKSCLRSL 550 4Matic AMG BlackSeries"

En gång för länge, länge sedan kunde du köpa en C-, E- eller S-klass tillverkad av märket med den treuddiga stjärnan och vara relativt välinformerad om vilken sorts bil det var du egentligen införskaffat. C var lillebrorsan, E den mittemellan med mer av Cs erbjudanden och S helt sonika chefen i syskonskaran. Enkelt. En bokstav i stort och lite siffror strösslade på det för att indikera storlek på maskineriet under huven och ägarens plånbok. 
 Någon gång under 90-talet med introduktionen av SLK och framledes ett hel eskader av deriverade modeller gick Daimler helt sonika bananas i bokstavslabyrinten.
 Som ett led i att förenkla nomenklaturen kring sitt modellutbud, ämnar MB att röra om en smula bland i det tre-bokstaviga prefixen. 
 Redax hänvisar till Georg Kacher på CAR som försöker förklara, Automobiliana rekommenderar att läsa detta stycke adagio för att hänga med, men gör trots goda intentioner och en någorlunda logisk härledningsförmåga från Mercedes sida, en snar öppning för quatre stycken bokstäver för att hysa Daimlers expansionstakt...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar